Voćnjak i destilerija
na jednom mestu

Razumejući važnost prirode, poštujući njenu veličinu i diveći se njenim darovima, započeli smo proizvodnju potpuno prirodnih rakija - rakija koje neće sadržati veštačke komponente - uz težnju da postanemo destilerija koja radi u harmoniji sa okruženjem, ne ostavljajući trag na životnu sredinu.

Miko imanje se nalazi u Aleksandrovačkoj župi, u delu Srbije koji je poznat kao idealan za voćarstvo i vinogradarstvo. I to je jedan od razloga da kažemo da kvalitet naših proizvoda nije obećanje, nego činjenica koja proističe iz optimalnih uslova proizvodnje.

Najveći dunjar
na Balkanu

Velika količina voća - Potpuno prirodni proizvodi

Naš dunjar u punom kapacitetu donosi oko 900 tona ploda godišnje što nam omogućava da postignemo visok kvalitet rakija na prirodan način, bez potrebe za dodavanjem šećera ili aroma.

Destilerija

Tradicionalni recepti uz najsavremenije uslove proizvodnje

21 136
stabala dunje

Leskovačka dunja čini 46% dunjara

33 hektara

900 tona ploda godišnje omogućava vrhunski kvaliet proizvoda

Zalivni sistem
"kap po kap"

Optimizovan za minimalne gubitke vode

Izvorska voda

Dovedena cevovodom do imanja sa jednog od najvećih izvora u Župi

Održivost

100% obnovljiva energija iz solarnih panela

Proizvodnja koja
čuva prirodu

Naša misija je da integrišemo održivost u svaki aspekt voćnjaka i destilerije

Od čiste vode iz Ratajskog izvora do sunčeve energije iz solarnih panela, posvećeni smo proizvodnji sa minimalnim uticajem na životnu sredinu. Time smo korak bliže da postanemo prva destilerija sa neto-nultom emisijom ugljen-dioksida u Srbiji.

Zlatni darovi života

Od prirode dobijamo prirodi uzvraćamo

Okupana župskim suncem, svaka MIKO dunja ostaje na drvetu sve do trenutka kada dostigne idealnu zrelost, obogaćena prirodnim aromama. Posvećenost kvalitetnom održavanju uslova rasta, ručnom branju i pažljivom odabiru ploda za preradu garantuje da svaka kap naše rakije nosi sa sobom esenciju prirode.