- Srb
- Eng
MIKO je ujedinio veru da najčistije stvari nastaju u harmoniji sa prirodom i strast prema tradicionalnim recepturama u kojima se čuva tajna autentičnih proizvoda od voća. Sve to u savezu sa novim tehnologijama i uz minimalan uticaj na životnu sredinu.
MIKO destilerija ima duboke korene u porodičnim vrednostima, jer se ovde nasleđe prirodno stapa sa vizijom budućnosti.
Plodovi MIKO destilerije su darovi prirode, ali i plodovi rada, inovacije i posvećenosti.
Uzgajamo najbolje što priroda ima da ponudi, a zatim od toga uzimamo esenciju.
U MIKO destileriji harmonija sa prirodom nije samo ideal, već ključni princip našeg poslovanja.
Naše imanje stvarano je strpljivo, ne narušavajući prirodu, nego se prepuštajući njenim ciklusima.
MIKO destilerija ima duboke korene u porodičnim vrednostima, jer se ovde nasleđe prirodno stapa sa vizijom budućnosti. Pre 21 godinu kupili smo prvu parcelu u Župi aleksandrovačkoj, a pre pet godina prve dunje su pustile svoje korenje u našem voćnjaku.
Više od 570 parcela i 24900 stabala kasnije, oblikovali smo imanje i filozofiju – da svaki plod i svaka kap rakije budu odraz poštovanja prema prirodi koja nam omogućava da rastemo. Ove vrednosti ukorenjene su i u našoj misiji da generacijama koje dolaze ostavimo očuvana prirodna bogatstva i tradiciju proizvodnje vrhunskih rakija.
Zbog toga se posvećujemo zaštiti životne sredine i stvaranju optimalnih uslova poslovanja, osiguravajući da svaki proizvod sadrži čistu esenciju prirode iz koje potiče.
Plodovi MIKO destilerije su darovi prirode, ali i plodovi rada, inovacije i posvećenosti. Naše imanje se danas sastoji od oko 33 hektara dunja i 5,5 hektara šljiva, koji su osnova naših destilata. Uzgajamo četiri sorte dunje, od kojih preovladava Leskovačka.
Pored dunjara, iščekujemo prvi rod naših šljiva, koje 80% čini autohtona sorta Crvena ranka. U samom srcu voćnjaka nalazi se naša destilerija – upravo zato oni rade u savršenoj sinergiji.
Ovaj koncept dozvoljava nam da plodove prerađujemo istog dana kada ih i uberemo, tako da zadržavaju svoju svežinu i prirodne arome. Zato kvalitet naših proizvoda nije obećanje, nego činjenica koja proističe iz optimalnih uslova proizvodnje.
Uzgajamo najbolje što priroda ima da ponudi, a zatim od toga uzimamo esenciju. Naše voće prelazi put od stabla do flaše bez kompromisa, jer znamo da je kvalitetan plod suština kvalitetnog destilata.
Zadržavamo visoke standarde kvaliteta zahvaljujući potpunoj kontroli nad celokupnim procesom - od sirovine, preko proizvodnje, do gotovog proizvoda.
U MIKO destileriji harmonija sa prirodom nije samo ideal, već ključni princip našeg poslovanja. Poštujući važnost prirode koja nas okružuje, celokupna proizvodnja se odvija uz minimalni uticaj na životnu sredinu.
Vredno radimo na stvaranju zatvorenog ekološkog sistema – od solarnih panela koji pokreću destileriju, preko „kap po kap“ sistema za zalivanje voćnjaka, do tekućeg projekta za kreiranje đubriva i eliminaciju otpada.
Ovaj sklad između tehnologije, prirode i ekološke svesti omogućava nam da doprinosimo očuvanju prirodnih resursa i zdravijoj budućnosti, zadržavajući kvalitet proizvoda.
Naše imanje stvarano je strpljivo, ne narušavajući prirodu, nego se prepuštajući njenim ciklusima. Obuhvaćeno je jedinstvenim ambijentom Aleksandrovačke župe, oblasti sa idealnim klimatskim uslovima za voćarstvo i vinogradarstvo.
Planina Goč sa svojim izvorima bistre vode i gustim šumama, reka Rasina koja pogoduje razvoju poljoprivrede, te okolna brda koja pružaju prirodnu zaštitu od vetrova - stvaraju mikroklimu savršenu za uzgoj dunja i šljiva.
Ovaj harmoničan spoj prirodnih elemenata ne samo da obezbeđuje optimalne uslove za naše voćnjake, već i inspiriše svaki aspekt našeg rada – od uzgoja plodova do stvaranja rakije koja u sebi nosi duh svog autentičnog kraja.